16 november 2006

Lakseburger

Jeg gjør et unntak og publiserer en oppskrift jeg ikke har testet sjøl. Har fra sikre kilder at dette er bra. Edit: Nå har jeg smakt dem. NAM!

Fra NRKs nettsider:

Til fire personer trenger du:
600 g laks- eller ørretfilet
2 ts potetmel
2 ss majones eller 3 ss melk
1/2 dl sterk mangochutney
1 dl matyoghurt
2 avokadoer
2 tomater
litt blandet grønn salat
2 ss grovhakket koriander
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
salt og kvernet pepper
smør til steking
4 hamburgerbrød eller lignende

Slik gjør du:
Finhakk fisken med en skarp kniv eller mal den grovt i kvern. Rør inn potetmel, majones, salt ( ca.1 ts )og pepper. Form fire flate burgere og stek dem raskt i smør. Rør sammen mangochutney og yoghurt til dressingen. Del avokadoene, fjern kjernen og skallet. Skjær kjøttet i tynne skiver. Del tomatene og fjern kjernen. Skjær tomatene i tynne båter. Bland avokado, tomat, salat, frisk koriander, olivenolje og sitronsaft.Kvern over pepper og dryss over litt salt. Anrett salaten på burgerbrød el.l. og legg på lakseburger og mangodressing.

09 november 2006

Kaker og slikt

Jeg er ikke en god kakebaker. Jeg kan uten for mye beskjedenhet si at når det gjelder middag, kan jeg stille opp med mye forskjellig og godt. Jeg kan bake boller og brød. Men kaker? Tja. I mange år var jeg sammen med en mann som kunne slikt. Ergo, han bakte kaker. Ellers har jeg holdt meg til oppskriftene fra heimkunnskapen (sjokoladekake, anyone?), og noen ganske få ganger har jeg prøvd mors eplekake. Muffins går fint. Sukkerbrød fra bunnen, no sweat. Men altså, jeg har lite fantasi og skaperevne når det gjelder kaker. Derfor trenger jeg tips når slikt skal lages. I dag fikk jeg tips om denne siden, som ga vann i munnen og muligens også nye ideer.

I mellomtiden: har kakedag på jobben i morgen. Jobbet til ganske seint, skal rydde og vaske klær og pakke til bergenstur i helgen. Ergo: Min kake-miks fra butikken, sjokolade selvsagt. ispedd en tanke mandellikør! Dagens fantasifulle innslag.. Kremt.