18 juni 2007

Mer grill

Kort og god grillmiddag:




*To poteter skåret i skiver, rødløk, vårløk og hvitløk hakket, litt chiliolje, litt tørket chili, salt og pepper. Legges på et stykke folie som brettes opp på sidene


* En laksefilet i folie, med krydder, rødløk, vårløk, en dæsj kesam, salt og pepper


* To tomater i folie. Skjær snitt i toppen på dem så de ikke sprekker




Et... voilá!




10 juni 2007

Spice up your grill




Grillsesongen er unektelig i gang, og siden jeg gikk til innkjøp av en snerten liten el-grill i fjor blir det nok en del grilling fremover. For en som ikke spiser svin og ikke er overvettes glad i rødt kjøtt ellers, kan det fort bli lite variasjon i grillingen. Selv om kyllingpølser er godt, kan det være greit med variasjon.

Gode grillvarianter:

Maiskolber

Min favoritt, og rørende enkel. Maiskolber var lørdagssnacks i heimen da jeg var liten, og smaker kjempegodt grillet. Litt smør / margarin, salt, pepper et voilá

Hvit geitost

Selges på Meny o.l. i pakker med seks små oster med forskjellige smakstilsettinger. Kan grilles aleine (anbefaler å bruke aluminiumsfolie under) eller oppå et stykke brød. Haloumi er en geite- og sauemelksost som også egner seg godt til grilling.

Fisk

Laks og tunfisk er kjempegodt på grill, og jeg vil tippe at steinbit og lignende hvit fisk også er det (må testes ut). Her finner du oppskrift på marinert laks og potetsalat fra i fjor.

Andre grønnsaker

Paprika, aubergine, squash, champignon, løk, tomat... det meste kan grilles på en eller annen måte, og er herlige alternativer for de mindre kjøttetende av oss, eller som tilbehør.

Tilbehør

Hjemmelaget potetsalat er en gammel familiefavoritt, og jeg synes det er mye bedre enn den du får kjøpt. I tillegg er den lettere, det er tross alt ikke nødvendig å spise store mengder majones...
Vanlig grønn salat med tomat, agurk, paprika, etc. er godt. Jeg liker også å bruke avokado eller mango i salaten for å få litt variasjon

Bakt potet: også ekstra godt når den har vært på grillen. Det tar en god del tid, så hvis du vil at det skal gå fortere kan du bruke lett nykokte poteter.

Guacamole: mos avokado med rødløk, hvitløk, salt, pepper og lime. Jeg kutter av og til ut løk. Limen hjelper avokadoen til å holde seg grønn. Det går an å blande litt kesam e.l. inn også for å få den enda mer kremet

Salsa: hakk tomater, bland evt. med løk og hvitløk, bruk tørket chili og evt. en dæsj chiliolje

Tortillas: jeg har vent meg til lomper på pølser og synes det er godt, men igjen; variasjon er fint. I går hadde jeg kyllingpølser med ost i, salsa og guacamole i en tortilla - en slags latinovariant av pølse i lompe

I det hele tatt er mulighetene uendelige. Jeg har grillet middagen min fire dager på rad, og flere blir det nok. Men først skal verandaen skrubbes og gjøres klar for koselige grillkvelder for familie og venner..