30 mars 2010

Mos med en vri

Vi har hatt torsk til middag i dag, fersk filet bakt i ovnen med hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Som tilbehør hadde jeg planlagt en mos av poteter og gulrøtter. Mens jeg holdt på med maten slo det meg: hva om jeg freser litt hvitløk, chili og løk og har oppi mosen? Det må jo bli godt? Jepp, det ble det! Oppskriften ca. som følger:

Potet-og gulrotmos med en vri

Poteter (ca. 2 per person)
Gulrøtter (1-2 stk)
2 fedd hvitløk
1/4 løk
1/2 chili
Margarin (melkefritt her i huset)
Havremelk
Salt og pepper

Skell poteter og gulrøtter og skjær dem i terninger. Kok dem til bitene er møre. Hakk hvitløk, chili og løk og fres det lett i olje. Hell vannet av poteter og gulrøtter og mos dem med margarin og havremelk. Tilsett chili, hvitløk og løk mens du moser så det også blir litt ekstra most. Smak til med salt og pepper, la det putre litt og server!