25 juni 2010

Indisk, trygg ferdigmat!

Bloggen har som vanlig lidd under travelhet, eksamen og den slags viderverdigheter, og nå er det snart FERIE! Vi setter kursen mot Italia om kun få dager, og jeg er allerede imponert over velvilligheten jeg møter i forhold til å finne mat der nede. Mer om det seinere.

I går hadde jeg, for første gang på lenge, en skikkelig lang arbeidsdag. Da må det ordentlig mat til, og jeg oppsøkte den lokale Coop-butikken for å se om jeg fant noe som fristet. Fjordland har kommet med nye, sunnere, økoaktige retter, men de skuffet med høyt innhold av gjærekstrakt, sukker osv. Men så, like ved siden av, fant jeg noe jeg hadde glemt: indisk ferdigmat uten en hel masse kunstige ingredienser, uten gluten og uten sukker! Det er melk i de fleste rettene, men det tåler jeg nå. Jeg valgte kylling tandoori, og det smakte riktig så godt.

Så for de som tåler litt melk, men gjerne vil ha mat uten gluten og sukker og for mye annet rart, prøv disse produktene!

5 kommentarer:

Lene sa...

Hei! Flott blogg:) Jeg blogger om naturlig glutenfri mat på "100% naturlig". Du er velkommen til å ta en titt innom! Lene

Kristin sa...

Hei !

Jeg snublet tilfeldigvis over bloggen din i dag, og jeg må si at det var som å komme til himmelen.:)))

Har nettopp fått påvist candida i kroppen, etter mange år med helvete og er i gang med diett og soppdrepende. Det er ikke det enkleste jeg har skullet gjøre i mitt liv, og motet er ikke alltid på topp. Men nå har jeg skrevet ned en haug med oppskrifter fra deg og smilet ble litt bredere..

Tusen takk!

Med vennlig hilsen Kristin

Ingling sa...

Så hyggelig at det hjalp litt på, Kristin! Jeg vet hvordan det er, det føles ganske så fortvilende i starten når en nesten ikke føler at en kan spise noe som helst. Det er lenge siden jeg har oppdatert her, men nå ble jeg inspirert til å gjøre noe med det snart. :)

Ønsker deg masse lykke til med candidadietten! Pass på å spise nok og så variert du klarer, det er fort gjort å bli så forsiktig at en nesten ikke får i seg noe. Sliter du veldig kan jeg anbefale ernæringsfysiolog, det hadde jeg veldig god nytte av for å få ideer til hva jeg kunne spise av trygg mat.

Mvh Ingvild

Kristin sa...

Legen min sa jeg ikke kunne ha soyaprodukter, vet du hvorfor det? ser du har brukt endel soya.
hvilken ost kan jeg eventuelt bruke på speltpizza? mozarella?

Hyggelig at jeg ga deg inspirasjon! :) Lover deg at jeg leser videre.
Klem

Ingling sa...

Hvis du går på candidadiett skal du nok ikke spise spelt heller, altså. Jeg gjorde ikke det i starten. Har du ikke fått en liste over hva du kan og ikke kan spise? Jeg spiste nesten kun reint kjøtt, rein fisk, grønnsaker, linser og bønner og sånt. Nesten ikke frukt, og lite brødmat - og alt var da glutenfritt. Soya fikk jeg bruke, så aner ikke hvorfor legen din sa det. Jeg ville bedt om litt mer informasjon fra legen, jeg tør ikke si for mye om hva du kan og ikke kan spise - jeg er jo ikke noen ekspert. :)