Matbloggen preges av mangel på inspirasjon, og mangel på utprøvde retter den siste tiden. Jeg er inne i en stim av jobbing, trening, forberedelser til kurs, organisasjonsjobbing og et snev av sosialisering. Middagene blir derav enkle og kjappe. La meg gjette, flere som har det sånn? Nettopp, ja. Derfor noen tips til enkle, billige og sunne løsninger for travle hverdagsgourmeter (okeida, men som liker mat liksom...)
* Kylling masala med sauseglass fra Helios - mel- og melkefri, billigere enn onkel Ben og kjempegod! Tilsett gjerne litt ekstra løk og hvitløk og grønnsaker. Et glass og to fileter ga meg middag til en kveld pluss to bokser med en middag i hver som ligger i fryseren til en annen god dag. Ris går fort (jeg er glad i villris fra Ming), og en kan ha nan-brød i fryseren som blir tint på null komma svisj. Naturellyoghurt til er godt (jeg pleier å ha en firepakning med lett naturell i kjøleskapet, i stedet for et stort beger som jeg ikke rekker å spise før det vandrer heden).
* Kyllingkjøttdeigfajitas: Stekte opp en hel pakke kyllingkjøttdeig med en fajitaskrydderpose , løk og hvitløk - igjen, til sammen tre middager. Mais- eller hvetetortillas kan fryses og er lette å ta opp, litt salatingredienser har du alltids i hus, og glass med salsa holder ganske lenge i kjøleskapet. Jeg lagde bønnestuing som et ekstra pluss, og brukte yoghurt i stedet for rømme til å mildne det hele. Kesam er også flott for oss som prøver å unngå mengder av fett i maten
* Basilikumpuckar (!) som selges på Helios og velassorterte dagligvarer. Minner om falafel, men med basilikum i seg og er veldig gode. Noe for dem som ikke MÅ ha animalske produkter i maten sin hver gang. Koster rundt 30 kroner for en pakke med 16 stk, og smaker godt med ris og salat.
* Fersk pasta. Kan kjøpes når den er på tilbud, og fryses dersom du ikke får brukt den med en gang og utløpsdatoen nærmer seg. Fiberravioli med mozarella og tomat er kjempegod! Bland ferdigkokt pasta med løk, hvitløk og hermetiske tomater og gratiner i ovnen.
De to førstnevnte tar tid i det du lager dem, men hvis du som jeg bor aleine får du mange middager ut av dem, og slipper å tenke på hva du skal ha nå igjen. Matlaging er nemlig, som mye annet, gøyere når det er noen der til å gjøre det med deg ;-) Men uten mat og drikke.... Og dermed er det tid for yoga. Takk for seg.
halloumi and fall vegetable roast
for 3 dager siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar