23 januar 2007

Suppetid

Det er omsider vinter ute, og jeg fryser! Da passer det med denne deilige, varme suppen som jeg fikk servert på søndag. Det varmet en trøtt, kald og bittelittegranne fyllesyk kropp.

Løksuppe

4 mellomstore løk
1 ts sukker
4 hvitløkfedd, finhakket
2 ss hakket timian
4 dl hvitvin (kan sløyfes)
1 l god brun kraft eller buljong
ca. 50 g smør
salt og pepper
1 stor baguette eller 4 skiver fint brød
hvitløkssmør, kan sløyfes
ost etter ønske (i mitt tilfelle, myyyyye. Alt blir bedre med ost)

Skrell og skjær løken i tynne skiver. Smelt smøret i en kasserolle og fres løken blank. Ha i sukker, hvitløk og timian, og fres videre under stadig omrøring til løken er gyllen. Tilsett vin og kraft. La suppen småkoke i ca. 25 minutter og smak den til med salt og pepper.
Del baguetten først i to og så på langs. Smør hver del med hvitløksmør og toast dem under grillen til de er gylne og sprø. Dekk toastene med ost og gratiner under grillen. Serveres ved siden av suppen.

Ingen kommentarer: