25 oktober 2007

Man tager hvad man haver...

Når økonomien er litt anstrengt etter en herlig ferie, er det fint å ha vært litt forutseende på et eller annet tidspunkt. I skuffer, skap og fryser hos meg finner jeg nemlig ymse råvarer til å lage helt enkel, men god og sunn mat - selv om jeg selvsagt må spe på med ferskvarer innimellom. Sånn kan en få litt merkelige, men veldig gode middagsretter, f.eks. denne:

Pasta med spinat- og ertesaus

Pasta (valgfri variant)
Frossen spinat i puter
Frosne erter
Cherrytomater
Løk
Hvitløk
Kesam
Salt, pepper, kayennepepper, oregano el annet - etter smak.

Parmesanost til servering

Kok pasta som vanlig. Kok opp vann og hell det over henholdsvis spinaten og ertene (i to ulike skåler). Fres løk, hvitløk og tomater. Hell vannet av spinaten og ertene og tilsett. La dette putre mens pastaen koker. Helt mot slutten tar du i noen skjeer kesam (jeg bruker den aller letteste, 8% er litt mer kremaktig) - det er viktig å ta det helt mot slutten så det ikke blir klumper av kesamen. Hell vannet av pastaen og fold den inn i sausen.

Serveres med nyrevet parmesan. Restene var ypperlig sein-hjem-middag neste dag, varmet i ildfast form med litt ost oppå.

Intet stort kulinarisk kunstverk, men enkel hverdagsmat som koster lite og lages fort, men likevel er næringsrikt og sunt. Mer kan en nesten ikke forlange en halvsjuk tirsdag!

2 kommentarer:

isla sa...

Oi, det hørtes ut som noe fra Latinameritalia!

Ingvild sa...

Sant! Fusion ;-) Eller fri fantasi, alt etter som!