23 oktober 2007

Sunn oktober

Etter en herlig ferie i Spania med inntak av mye god, ikke nødvendigvis spesielt sunn mat, har kroppen min bruk for å komme tilbake til normalen - det vil si sunn, fortrinnsvis hjemmelaget mat. Dessuten har lommeboken ytret ønske om at det lages og spises mer mat i heimen fremfor å spise ute. Da må det variasjon og nye retter til - ellers kan det fort bli kjedelig!

I mitt nye favorittblad, Yoga Journal, finnes det også en del oppskrifter - både i papirutgaven og på nett. Her fant jeg denne oppskriften, lett oversatt:

Quesadillas med svarte bønner og quinoa

Quinoa er en frøplante som stammer fra Sør-Amerika, hvor den har blitt brukt på lik linje med korn og ris i over 500 år. Den er en god proteinkilde (bra hvis du som jeg spiser lite kjøtt) og inneholder sunne fettsyrer som gjør den veldig energirik. Den inneholder også fiber, som gjør at den er bra for fordøyelsen. Den kan brukes som tilbehør i stedet for ris, lages grøt av eller brukes i salater og supper. Her er den altså brukt i quesadillas. Mer om quinoa her og her

4 porsjoner (hvis store tortillas)

1 - 1 1/2 dl quinoa, dobbelt så mye vann
1 boks svarte bønner
4 store hvete- eller maistortillas (jeg har ikke funnet store maistortillas i Norge enda, så bruker små)
Revet ost etter smak

Skyll quinoen i en sil. Kok opp vann og quinoa i en gryte, la det stå på svak varme med lokk i ca. 15 minutter. Sett til siden.

Varm bønnene på lav varme. Varm en steikepanne på høy varme.

Legg tortillaen på pannen og snu den med en gang den blir varm. Legg noen skjeer med quinoa og bønner på den ene halvdelen. Strø revet ost over og brett tortillaen i to. Steik ca. et minutt på hver side. Gjenta med alle tortillaene.

Oppskriften sier ikke noe om krydder, men jeg vil anbefale salt, pepper og kanskje litt chilipepper eller kayennepepper for å sette litt ekstra smak på. Serveres med det du vil, en avokado i biter eller guacamole passer fint. Sunt, godt og enkelt - laget på en halvtimes tid! Nyt!

Ingen kommentarer: