03 februar 2008

Appelsintorsk

Huslig søndag igjen, med bakst av brød og pai (fryst ned i porsjonsstykker) og husvask. Nå er huset reint og jeg har inntatt dagens middag:

Torsk i appelsinsaus

2 små fileter torsk (gourmettorsk fra Findus er god)
Saften av 1/2 appelsin, evt. litt mer
1 ts maismel (ikke nødvendig)
Resten av appelsinen i biter
1 fedd hvitløk, hakket
1 bit ingefær, i skiver
Salt og pepper

Legg torskefiletene i en liten ildfast form. Tilsett hakket hvitløk og ingefær. Press saften ut av appelsin - hvis det blir lite kan du blande med litt appelsinjuice. Rør ut maismel eller maisenna i litt vann, og tilsett det i saften. Kok det opp og la det putre litt. Hell det over fisken. La dette stå i ovnen i ca. 20 minutter på 150 grader (sjekk underveis)

Serveres med fullkornsris og brokkoli. Nå skal jeg teste tofu-is til dessert...

Ingen kommentarer: