01 april 2008

Suppe med antiforkjølelseseffekt (forhåpentligvis...)


Det herjer forkjølelse på jobben (igjen...), og selv om jeg pleier å unngå å bli smittet er jeg litt nervøs for at dette er den gangen den setter seg. Det er nemlig så typisk akkurat rett før en skal ut på tur - drar til Berlin med jobben i morgen! Siden jeg var tidlig hjemme og hadde gode ingredienser i hus, ble det en suppe fylt av krydder og godsaker til middag i går. Ingefær, hvitløk og chili er alle nyttige ingredienser i kampen mot basiluskene - og godt, ikke minst!

Linse- og gulrotsuppe

3-4 porsjoner
 
1 dl røde linser
2-3 dl vann
2 store gulrøtter
1/2 gul løk
1/2 kinesisk hvitløk
1-2 cm ingefær
1 rød chili
1 liten boks kokosmelk
Chili, karri, kajennepepper, salt og pepper etter smak

Skjær gulrøttene i små biter og surr dem i olje sammen med løk, hvitløk, ingefær, chili og krydder. Tilsett linsene og vann og la det koke til linsene og gulrøttene er møre (20-30 min). Tilsett kokosmelken og la det hele putre en stund. Smak til med krydder. Kjør i blender dersom du ønsker en glatt suppe. Spises som den er eller med litt brød til.

PS! Rester av suppe kan være godt å ha med til lunsj dersom en har tilgang på kjøleskap å oppbevare i og muligheter for oppvarming.

Nå gjenstår det bare å hive innpå med lime og te og håpe at formen er optimal til i morgen... Berlin venter med nye opplevelser!

2 kommentarer:

h.espe sa...

Passe seg nå, så du ikke blir syk!! Ta deg en "sterk en", og komdeg tidlig i seng...

Go bedring :O) I morgen er du frisk som en fisk og på vei til Berlin....

Ingvild sa...

Hehe, tok et glass vin og sov som en stein :) Men frisk som fisk.. jaja, frisk nok! Bare noen timer til på jobb nå, så er vi på vei!