26 oktober 2008

Grønnsaksgryte med quinoa

Jeg fikk ny kasse på torsdag etter noen ukers opphold, så kjøleskapet er fullt av økogrønnsaker igjen. Hva er da mer naturlig enn å lage en herlig varmende gryte full av grønnsaker på en høstdag? Jeg laget en stor porsjon så jeg kan fryse ned suppe i bokser - greit for varme lunsjer på jobb eller kjapp middag hjemme. Alle mål er som vanlig ytterst cirka!

Grønnsaksgryte med quinoa



1 løk

4 gulrøtter

4 poteter

1/3 av en stor purre

1 paprika

5-6 champignoner

8-10 sukkererter

1 terning grønnsaksbuljong (gjærfri)

ca. 1-1/2 liter vann

1/2 glass rødvin

1 dl quinoa

1 boks hermetiske tomater

ca 1 dl havrefløte

ca. 1 dl soyamelk (NB! Usøtet)

Provencekrydder, urtesalt, pepper

Fres løken i litt olje og tilsett krydder. Hell på litt vann. Skjær gulrøtter og terninger i små biter og legg dem oppi, hell på mer vann og legg i buljongterningen. Hell i rødvin og la det hele få et oppkok. Tilsett quinoa og havrefløte og soyamelk og la det putre en stund. Tilsett deretter sopp, paprika og sukkererter. Hell væsken av de hermetiske tomatene og tilsett dem helt mot slutten, la suppen stå noen minutter til før servering. 

Smaken ble litt som en lapskaus eller viltgryte, så jeg savnet nesten tyttebær til! Hadde esekielbrød til, men egentlig er gryten så kraftig at det ikke trengs. Godt og varmende! Nå må det studeres litt mer før helgen er helt over... 

Ingen kommentarer: