11 april 2009

Bacalao på brasiliansk


Det finnes en del råvarer jeg liker kjempegodt, men bare aldri kommer på å bruke. Klippfisk, for eksempel. Bacalao er supergodt, men jeg spiser det nesten kun hjemme hos foreldrene mine. Da de kom på besøk nå hadde de med klippfisk og dessuten oppskrift på en litt annen bacalaooppskrift, nemlig moqueca. Moqueca , fant vi ut etter litt research, er en brasiliansk rett, og varianten vi brukte er afrikanskinspirert og inneholder blant annet kokosmelk, som jeg jo er en ivrig bruker av til vanlig også. Resultatet ble kjempegodt, så denne blir laget igjen!

Moqueca med klippfisk

4 porsjoner

0,8 kg filet av utvannet og renset klippfisk

1 renset papaya i terninger

2 grovhakkede tomater

1 grovhakket løk

1/2 grønn paprika i biter

2 ss hakkede friske korianderblad

2 ss finhakket vårløk eller gressløk 

1 stor boks kokosmelk (400 ml)

Olivenolje

Salt, pepper

Del smaksingrediensene (altså alt utenom fisk og kokosmelk) i to like deler. Ha ene halvparten i en gryte sammen med olivenolje og kokosmelk. Kok på høy varme under omrøring i 15 minutter til det tykner litt. Tilsett resten av ingrediensene og fisken. Kok videre i ca. 15 minutter uten å røre (skru ned varmen, fisk skal bare trekke). Smak til med evt. salt og krydder. Pynt med frisk koriander, tomater, litt paprika og gressløk før servering. Serveres med kokt ris. 

Ingen kommentarer: