05 januar 2010

Tirsdagstorsk

Vips så ble det visst både jul og nytt år før jeg oppdaterte bloggen. Godt nytt år :)

Vi er tilbake i hverdagen, og det er ganske fint egentlig, selv om ferie var deilig! Hverdag og hjemmetid gjør også at det er litt lettere å få kontroll på maten, så nå er vi tilbake på middagsplaner og ukehandling (det sklei litt ut før jul). Nå som det er kaldt og mørkt er det ekstra deilig å slippe å legge veien om butikken, men bare gå så fort som mulig fra bussen og hjem, og vite at middagsingrediensene er på plass! I dag tok det meg nøyaktig en halvtime å lage middag, og da hadde jeg til og med satt et brød i gang i brødmaskinen. Deilig!

Dagens middag var torsk, lagd med grønnsaker, ris, chana dhal (kikertlinser) og havrefløte. Jeg hadde en boks ferdig blandet ris og dhal i fryseren, så den tok jeg ut sammen med fisken i morges og la begge deler i kjøleskapet for sakte tining. Ca-oppskrift som vanlig følger her:

Torsk med chana dhal (2-3 personer)

Olje
1 stort fedd hvitløk
1 mellomstor rød chili (vi lker chili godt, juster hvis du ikke gjør det)
1/3 purre
3 torskefileter
Ris og chana dhal (hadde en ferdig boks, ville vel brukt ca. 1 dl av hver ellers. Dhalen må ligge i vann en stund før du koker, se på pakken)
Salt, pepper, chilipulver, gurkemeie, koriander - ta det du liker. Ville brukt karri hvis vi hadde det
250 ml havrefløte (kokosmelk passer også)

Fres hvitløk, chili og purre i olje. Tilsett torsk skåret i biter / skiver (ikke for små, da blir det tørt). Tilsett havrefløte, la det koke såvidt opp og la det så stå og trekke. Tilsett ferdigkokt ris og dhal og la det surre på lav varme til fisken er ferdig.

Voilá, sunn og god torskemiddag på en kald tirsdag!

Ingen kommentarer: