Disse kjeksene bakte min snille mor til jul, og jeg har bakt dem selv et par ganger. De er "innafor" så lenge en ikke er i den strengeste fasen av candidadietten, og så er de veldig gode!
Havrekjeks med sjokoladebiter
125 g melkefritt margarin
150 g sukker - nb! Med Sukrin kan du bruke mindre, 80-100 g. Fruktose: ca 75 g
1 ½ dl mørk sjokolade i biter (jeg brukte sukkerfri mørk sjokolade, en kan også bruke rosiner hvis en ikke er på candidadiett)
50 g mel - hvetemel i opprinnelig oppskrift, kan erstattes med ris- eller bokhvetemel hvis en er glutenfri, ellers fin spelt
125 g havremel (kjøp i butikken eller bare mal havregryn i en blender e.l.)
1 ts bakepulver
Smør og sukker røres hvitt. Rør inn mel blandet med bakepulver og sjokoladebiter / rosiner.
Trill små kuler som settes på stekebrett med god avstand. Kakene blytter litt ut.
Stekes midt i ovnen i ca 10 min på ca 200 grader
Gode, ikke så verst sunne og bra bensin når en leser til eksamen!
1 kommentar:
Nam, det høres godt ut! Og litt sunt er jo ikke å forakte.
Legg inn en kommentar