21 mai 2007

Raskt, enkelt - OG sunt

Tre ønsker på en gang? Joda, det er mulig!

Jeg fortsetter min jakt på billige løsninger, og i dag ble det tunfisk. Tunfisk på boks er billig, sunt og godt. Med litt enkle ingredienser blir den litt mer spennende enn hvis du spiser det fra boksen :-)

Tunfiskpasta

1 boks tunfisk (NB! Tunfisk i vann er sunnest)
1/2 - 1/4 gul løk
litt olje
salt og pepper
lett kremost med hvitløk (fra siste Sverigetur), 2 1/2 ss. Kan sløyfes eller erstattes med kesam eller lettrømme

Stek løken blank. Hell tunfisken i, og tilsett krydder og kremost. Serveres til fullkornspasta (ikke så billig som vanlig, men du trenger mindre av den fordi den metter mer. Fullkorn er dessuten mye bedre for kroppen*)

Eventuelle rester (som jeg stort sett alltid har) av sausen kan brukes som pålegg til lunsj neste dag, eller som middag til en annen dag (edit: smakte fortreffelig på hjemmebakte horn til lunsj).







* Fullkornspasta består av hvetemel og sammalt hvete. Fullkornspasta gir derfor mer fiber og mineraler, samt en lavere stigning i blodsukkeret

3 kommentarer:

Unknown sa...

Det der er ingen tunfisk, det der er en hai!

Ingvild sa...

Det sto tunfisk på bildet! Så da tar jeg det for god fisk. hahahahahahha

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.