08 juli 2007

Sei i appelsinsaus

Det er ingen tvil om at jeg liker å lage mat. Heldigvis har jeg gode venner som deler interessen, så en gang i blant får jeg servert herlig mat helt uten å gjøre noen innsats. Det er behagelig, særlig på en fredag etter en lang uke. En sving innom polet for å kjøpe litt vin var min største innsats på fredag, og så fikk jeg servert dette:

Sei i appelsinsaus

Denne oppskriften er til fire, men på siden den er hentet fra kan du velge hvor mange porsjoner du vil ha og få oppgitt mengder av ingredienser ut fra det.

700 g seifilet uten skinn
1,50 ts salt
0,50 ts pepper
smør eller olje til steking

Saus:
2 stk appelsin, saft og revet skall
1 dl vann
2 ss lys maisennajevner
salt
sukker
1 stk appelsin i båter


Skjær fisken i porsjonsstykker, dryss dem med salt og pepper og stek dem i varm olje og smør blandet, i 3-4 minutter på hver side.
Kok opp appelsinsaft, skall og vann, dryss på maisennajevner og la sausen koke i 2 minutter. Smak til med en anelse salt og sukker. Server fisken med appelsinsausen og appelsinbåter.

Som tilbehør hadde vi røsti eller rasperisk, som det heter i denne oppskriften fra samme side:

4 stk stor potet
1 stk egg
1 ss hvetemel
litt melk
1 ts salt

Skrell og riv potetene opp, bland inn hvetemel og salt og tilett litt melk til en fast deig.Stek i smør i stekepanne som en pannekake, 4-5 min på hver side.

Og til dessert:

Jordbær- og appelsinsalat med basilikum



4 stk stor appelsin
800 g jordbær
16 stk basilikumblad



Skjær vekk skallet på appelsinene med en kniv, slik at alt det hvite, bitre skallet er borte. Bruk en liten skarp kniv til å skjære ut skinnfrie fileter.Rens jordbærene og del dem i biter. Kutt basilikum i tynne strimler. Bland alt sammen.Spis salaten som den er, eller server med is eller sorbet og noe sprøtt (en liten kommentar; retten vil antakelig få litt mer smak med en dæsj appelsinlikør, eller kanskje litt kanel)

Ikke den verste slutten på uken...




(Bilder fra artoftaste.no - var for opptatt av mat til å knipse selv :-)


Ingen kommentarer: