10 juli 2007

Tid for vegetarmat


For noen uker siden var jeg og venner på økopøkocafé med tilhørende butikk i Oslo, nærmere bestemt Go Organic i Hausmannsgate. Caféen er koselig og har rimelig organisk mat (anbefaler soyaburger med speltbrød!), god plass og avslappet stemning - og butikken er spennende for de av oss som gjerne eksperimenterer litt med økologisk mat, vegetarkost og lignende. Et av innkjøpene denne gangen var grillpølser av tofu, inspirert av det gode været (jepp, det forsvant neste dag!). Siden det ikke har blitt mye griling, har de ligget i kjøleskapet til i kveld. Etter trening ble de brukt til denne lille retten.


Risrett med tofupølser


1/2 liten rødløk

1-2 fedd hvitløk

2 små tomater

2 tofupølser


Freses i panne. Imens kokes ris. Jeg brukte fullkornsris, som er sunnere for kroppen enn polert, hvit ris. Til slutt blandes alt og krydres etter smak - for mitt vedkommende ble det basilikum, salt og pepper i dag. Det kreves litt krydder når du bruker tofuprodukter, ellers kan det blir lite smak på maten.


Tilberedningstid ca. 20 minutter.

Ingen kommentarer: