21 august 2007

Feriemat

Jeg er på ferie og spiser god mat, laget av andre og meg selv. Det er alltid gøyere å lage mat til takknemlige spisere - i dette tilfelle foreldre - enn bare til seg selv. Som de fleste andre lager jeg mye av den samme maten om igjen med ulike variasjoner, men her er noen som ikke har blitt blogget om før.


Olivenkjeks med tapenade


Strengt tatt ikke en oppskrift, siden innsatsen besto i å knekke opp olivenkjeksen (som ser ut som et slags flatbrød, kjøpt i en fristende butikk i Ålesund), smøre på tapenade av oliven og soltørkede tomater fra samme sted, og dandere det hele med cherrytomater skåret i fire og oliven, omtrent sånn:




Pestomarinert kylling med tortellini

(nok til fire)

2-3 kyllingfileter

Kuttes i biter og legges i marinade: Pesto, appelsinjuice (et par ss), salt, pepper, chilipulver

La kyllingen ligge noen timer i marinaden (kaldt i kjøleskapet). Stek kyllingbitene i panne.


Tilbehør:

1 pakke tortellini med spinat og ricotta (tørr pasta)

Cherrytomater

Rødløk


Svarte oliven

Kok opp pastaen. Skjær cherrytomatene i to eller fire avhengig av størrelse og fres dem sammen med løken i olje. Helt mot slutten blander du inn de stekte kyllingbitene og lar det frese sammen.
Bland litt pesto i den ferdigkokte pastaen, og legg dem på bunnen av et serveringsfat. Hell grønnsaker og kylling over, og legg svarte oliven oppå til slutt. Serveres med parmesan - fersk hvis du kan få det.


Ingen kommentarer: