Olivenkjeks med tapenade
Strengt tatt ikke en oppskrift, siden innsatsen besto i å knekke opp olivenkjeksen (som ser ut som et slags flatbrød, kjøpt i en fristende butikk i Ålesund), smøre på tapenade av oliven og soltørkede tomater fra samme sted, og dandere det hele med cherrytomater skåret i fire og oliven, omtrent sånn:
Pestomarinert kylling med tortellini
(nok til fire)
2-3 kyllingfileter
Kuttes i biter og legges i marinade: Pesto, appelsinjuice (et par ss), salt, pepper, chilipulver
La kyllingen ligge noen timer i marinaden (kaldt i kjøleskapet). Stek kyllingbitene i panne.
Tilbehør:
1 pakke tortellini med spinat og ricotta (tørr pasta)
Cherrytomater
Rødløk
Svarte oliven
Kok opp pastaen. Skjær cherrytomatene i to eller fire avhengig av størrelse og fres dem sammen med løken i olje. Helt mot slutten blander du inn de stekte kyllingbitene og lar det frese sammen.
Bland litt pesto i den ferdigkokte pastaen, og legg dem på bunnen av et serveringsfat. Hell grønnsaker og kylling over, og legg svarte oliven oppå til slutt. Serveres med parmesan - fersk hvis du kan få det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar