Forrett: Tortellini med stekt sopp
Hovedrett: Tunfisk med chili og lime
Dessert: Tiramisu
Tortellini med ricotta og spinat-fyll, maks 10 per person (siden det er forrett)
Champignon, kantarell og evt. annen sopp
Champignon, kantarell og evt. annen sopp
Hvitløk
Chili
Frisk basilikum
Frisk basilikum
Salt og pepper
Kok tortellinien etter anvisning på pakken. Stek soppen i litt olje sammen med hvitløk og chili. Krydre etter smak.
Tunfisk får du kjøpt frossen i litt store fiskebutikker, og noen ganger også fersk. I følge denne artikkelen er ca. 150 gram fisk per person passelig, og det stemte bra. Oppskriften er hentet fra samme artikkel:
300 gram tunfisk
½ chili
½ lime
pepper
salt
olje
Krydre tunfisken sjenerøst med pepper. Skjær chili i tynne skiver og strø dem over tunfisken. Stek i panna på sterk varme, ett til to minutter på hver side, litt avhengig av hvor tykke fiskeskivene er. Server med en skive lime og salt.
Jeg valgte å servere en liten porsjon villris til, kokt opp og så frest med litt rødløk og chili i woken. Pass på å ikke steike tunfisken for lenge, da blir den tørr og knapt så god. Den skal være rosa inni!
Tiramisu: oppskriften følger. Du er vel mett for en stund nå?
2 kommentarer:
tunfisk er nå srengt tatt ikke vegetarmar :P
Det var vel forretten jeg tenkte på, da. Så pirkete da gitt ;)
Legg inn en kommentar