21 august 2007

Treretteren

Bedre seint enn aldri... som lovet, oppskrifter fra treretters for noen uker siden:

Forrett: Tortellini med stekt sopp

Hovedrett: Tunfisk med chili og lime

Dessert: Tiramisu


Tortellini med stekt sopp

Tortellini med ricotta og spinat-fyll, maks 10 per person (siden det er forrett)
Champignon, kantarell og evt. annen sopp
Hvitløk
Chili
Frisk basilikum
Salt og pepper
Kok tortellinien etter anvisning på pakken. Stek soppen i litt olje sammen med hvitløk og chili. Krydre etter smak.


Tunfisk med chili og lime

Tunfisk får du kjøpt frossen i litt store fiskebutikker, og noen ganger også fersk. I følge denne artikkelen er ca. 150 gram fisk per person passelig, og det stemte bra. Oppskriften er hentet fra samme artikkel:
300 gram tunfisk
½ chili
½ lime
pepper
salt
olje

Krydre tunfisken sjenerøst med pepper. Skjær chili i tynne skiver og strø dem over tunfisken. Stek i panna på sterk varme, ett til to minutter på hver side, litt avhengig av hvor tykke fiskeskivene er. Server med en skive lime og salt.

Jeg valgte å servere en liten porsjon villris til, kokt opp og så frest med litt rødløk og chili i woken. Pass på å ikke steike tunfisken for lenge, da blir den tørr og knapt så god. Den skal være rosa inni!

Tiramisu: oppskriften følger. Du er vel mett for en stund nå?




2 kommentarer:

Anonym sa...

tunfisk er nå srengt tatt ikke vegetarmar :P

Ingvild sa...

Det var vel forretten jeg tenkte på, da. Så pirkete da gitt ;)