28 oktober 2007

Varme i regnværet

Jeg har vært på yogaseminar i helgen - som forberedelse til dette. Nye mennesker, nye yogaopplevelser og mye varme. Da jeg kom ut fra seminarstedet i ettermiddag, slo kulden og regnet mot meg, og det var mest fristende å gå inn igjen. Noe av det beste med sånne høstdager er imidlertid å komme hjem, få på seg varme og myke klær og tenne lys og stearinlys for å holde mørket ute. Da frister det også med noe varmt å spise, og etter en sunn dag for sjelen fristet det med noe sunt å spise. En kikk i matskuffen og inspirasjon fra Yoga Journals matsider førte til denne varme suppen.


Linsesuppe med karri og kokosmelk


4-6 porsjoner


3 ss olje

8-9 dl vann

5-6 sjalottløk kuttet i biter

2,5 dl røde linser

2 poteter skåret i små terninger

1 boks lettere kokosmelk


3 fedd finhakket hvitløk

Et stykke fersk ingefær (ca 2,5 cm bredt), finhakket

1 ss karri

3 ts koriander (hvis du har frisk, hakk den)


Varm opp olje i en mellomstor gryte og la løken surre i ca. 10 minutter. Tilsett vann, linser, poteter og kokosmelk, samt 1 ts salt. La det koke opp under lokk. Når det koker, skru ned varmen og la det stå og surre delvis tildekket i ca. 20 minutter til linsene er møre. Varm olje i en liten gryte eller panne, og la hvitløk, ingefær, karri og koriander surre i et par minutter. Tilsett til suppen. Kjør suppen i en hurtigmikser til den blir glatt, og varm den opp igjen. Smak på den for å se om mer krydder trengs, og la den boble litt dersom du tilsetter krydder.


Serveres som den er, gjerne med litt varmt brød til og en klatt kesam oppi. Varmer og smaker herlig! Og herlig etter en dag med yoga :)



3 kommentarer:

isla sa...

... men du kommer vel ikke til å male veggene dine i sånn rosafarge som hun andre yogadama, gjør du vel...?

(Litt bekymra nå.)

Ingvild sa...

Lenge siden du har vært hos meg, skjønner jeg ;) Neida, i mitt hus råder fortsatt fargene med de herlig navnene Frisk (grønnfargen i gangen) og Sjel(hvitfargen på de fleste veggene). Frisk sjel, altså. Dæven, skulle tro jeg var yogadame allerede da jeg kjøpte malingsspannene...

Anonym sa...

Jeg synes det høres godt ut, jeg, men hvorfor må alt en tur i mixer? For at suppen skal være helt glatt?? Jeg stemmer for at det kan bli ekstraarbeid for å få en mer kjedelig suppe, men har jo ikke prøvd, så jeg innser at jeg kan ta feil..!