03 januar 2008

Sjokolademagi

Ferien er definitivt over, men selv om jeg for lengst er ferdig med julematen og tilbake til hjemmelagde supper og sunne retter, må jeg bare legge ut kaken som ble valgt til dessert nyttårsaften. Oppskriften er hentet fra denne siden. Den ble servert med bringebærcoulis, sabayonne og sjokoladetrukne bjørnebær som finale på et herlig fireretters måltid, og til drakk vi musserende vin.


Black magic

250 g smør
250 g mørk kokesjokolade
1 dl sterk kaffe
2 dl sukker
4 egg

Smelt smør og sjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen, bland i sukker og sammenvispede egg med en stålvisp.

Hell deigen i en liten rund form (ca 20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Steikes på rist midt i ovnen på 175 grader. Siden det ikke er mel i kaken, trenger den lang steketid, ca. 1 time. Avkjøl kaken i formen, og gjerne i kjøleskap til neste dag.

Jeg har en større form, og lagde dobbel porsjon i følge anbefaling i oppskriften. Det blir MYE kake! Men god var den :)

Ingen kommentarer: