21 januar 2008

Speltpannekaker med spinat og sopp

Havremelk er en god erstatning for vanlig melk, og fungerer ofte bedre enn soyamelk, som kan føles litt tungt for magen. I dag lagde jeg:

Speltpannekaker med spinat og sopp

2 ts No Egg* eggerstatning - røres ut i vann eller havremelk (tilsvarer 1-2 egg)
Speltmel, fint og litt sammalt
Havremelk - tja, to dl ca?
Salt

Rør ut eggerstatningen i litt vann eller havremelk, og tilsett mer havremelk etterhvert. Tilsett mel til du får en passe jevn røre. Steikes med rapsolje (eller melkefri margarin).

Fyll:

Hakket hvitløk, 1-2 fedd
2 store champignoner
Fersk spinat, en del blader (15?)
Havrefløte

Surr hvitløk og sopp i olje. Tilsett en skvett havrefløte, og la det surre. Tilsett spinaten og la det stå et par minutter til (spinaten trenger ikke lang tid).

Legg litt fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Legges i en ildfast form. Dersom det er fyll til overs, kan du helle dette over pannekakene. Varmes litt opp igjen på ca. 150 grader.

*Pulver som selges på helsekost og i større matforretninger

2 kommentarer:

h.espe sa...

Mmmmmm, hørtes godt ut! Denne må jeg prøve!!

Ingvild sa...

Ja, det var faktisk veldig godt :) Og du kan jo lage helt vanlige pannekaker med samme fyll, og til og med bruke litt ost på til slutt, din heldiggris ;)