16 mai 2009

Byggtortilla

Testingen fortsetter, og i kveld har jeg lagd byggtortilla. Enkelt å lage, smaker godt og ser ut til å kunne være en grei brøderstatning i dagene som kommer. De ble testet til en liten linserett i kveld, og det fungerte også bra.

Byggtortilla


4,5 dl vann
600 g sammalt byggmel
1,5 ts salt
20 g margarin


Bland alle ingrediensene sammen til en smidig deig ved å elte deigen i maskin på laveste hastighet i ca. 8 minutter. Pass på at deigen ikke blir for varm. Deigen skal være litt kaldere enn vanlig ”bakedeig”. Deigen skal være løs når den er ferdig eltet. Dekk deigen til med plast og sett den i kjøleskapet i minimum en time. Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevl den så tynn som mulig.
Stikk ut/skjær ut sirkler med diameter på15 cm. Stekes på en varm takke i en tørr og varm stekepanne. Stek dem gyldne på to sider.


Legg de ferdigstekte tortillaene i et vått klede og deretter i en tett pose. Da vil de holde seg myke.

Red.: de smakte også godt med banan, jordbær og vaniljepulver på til 17. mai-frokost!

1 kommentar:

Simone sa...

Hei! Jeg kom over bloggen din etter flere fortvilte timer foran macen på leiting etter informasjon om matintoleranse og candida. Jeg fikk så og si samme diagnose som deg fra Balderklinikken for fire mnd sia og det var fint å kunne lese litt om dine erfaringer omkring dette. Lurte derfor på om det hadde vært mulig å sende deg en mail med litt flere spm og betrakninger? Min mailadr er i allefall simonecharete@gmail.com.

Ha en fortsatt fin dag!