Jeg har publisert en lenke til denne oppskriften før, men jeg sliter alltid med å finne den igjen, så her kommer den på nytt - og på norsk.
Socca er en slags pannekake av kikerter med opprinnelse i Sør-Frankrike. Den kan toppes med mye forskjellig, eller spises som den er. Jeg bruker den ofte i stedet for brød, sammen med kyllingpålegg, fisk, soltørkede tomater, etc. Som vanlig har jeg tilpasset litt.
Socca
1 kopp kikertmel (ca. 2 dl)
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 kopp varmt vann
3 ts olivenolje
1/2 halv løk i skiver
1/2 ts frisk rosmarin, basilikum e.l. - eller tørket
Sikt kikertmel, salt og pepper og tilsett krydderet. Tilsett varmt vann og 2 ss olje (litt mer vann hvis røren blir veldig tykk). Dekk og la stå ca. 30 minutter. Røren skal være litt tjukk, mer enn vanlig pannekakerøre. Varm stekepannen med 1 ss olje. Steik kaken i 12-15 minutter til den begynner å bli gylden i kantene og på undersiden. Hvis du vil unngå å snu den kan du sette steikepannen noen minutter i steikeovnen med grillelementet på - NB! Kun hvis du har steikepanne som tåler det...
halloumi and fall vegetable roast
for 2 dager siden
5 kommentarer:
Det høres veldig godt ut! Hvor kjøper du kikertmel?
Det er veldig godt! Viktig å la røren stå lenge nok, det gjorde jeg ikke i går, og da datt det fra hverandre gitt.. Men smakte godt likevel. Jeg kjøper det på helsekost eller "innvandrerbutikker", sistnenvte er betydelig billigere, oppdaget jeg her om dagen!
jeg gleder meg til å følge bloggen din hilsen http://glutenfrie-opplevelser.blogspot.com
Takk for det, Hagemor! Må ta en titt på din også :-)
Dette er en favoritt!
Nå skal den testes ut i masse varianter! Takk
Hilsen Tina Hamelten
Legg inn en kommentar