01 desember 2009

Kyllingwok

Dagens middag var kyllingwok. I det siste har den typen retter hatt en tendens til å ha kokosmelk i seg her i huset. Vi er glad i det begge to, og kokosmelk er finfint fett for kroppen. I dag tenkte jeg likevel at jeg skulle prøve noe litt annet. Som sagt så gjort. Dagens wok var sånn ca. slik:

Kyllingwok med tamari- og sesamsaus

2 kyllingfileter
1/2 kinesisk hvitløk
1/3 stor rød chili
1 liten rødløk
1/2 pose wokblanding (eller friske grønnsaker hvis du har det)
Tamarisaus
Sesamolje
1- 1 1/2 ts chilipaste
Chilipulver (både paste og pulver kan sløyfes hvis en ikke liker MYE chili)
Salt og pepper
Cashewnøtter

Skjær kyllingfiletene i biter og fres dem i woken. Tilsett hvitløk, chili og løk og la dette steike til kyllingbitene er gjennomstekte. Tilsett grønnsaksblanding en og la det steike på ganske høy varme. Tilsett tamarisaus og sesamolje samt chilipasten og annet krydder. Cashewnøttene hiver du oppi helt til slutt.

Serveres med eller uten ris - vi hadde basmati naturris til.

Du lurer kanskje på hva tamarisaus er? Se link. For meg er det et godt alternativ til soyasaus, siden den ikke inneholder hvte. Sesamolje er godt og setter en nøtteaktig smak på det hele. Den koster litt, men holder seg lenge i kjøleskap.

Dette er også en rask middag, tar maks en halv time litt avhengig av hvilken ris en koker til. Godt smakte det også, så da har jeg utvidet repertoaret litt i dag også!

Ingen kommentarer: