12 juni 2006

En slags foccacia



Forberedelse til to pikniker i helgen og besøk i heimen i kveld førte til brødbakst lørdag formiddag. Jeg lager brød litt på slump, så nøyer meg med å angi ca. hva som var i.

Vann (ca. 6 dl)
Hvetemel
Grovbakstmel (hvis du vil ha en litt grovere variant)
50 g gjær
Salt
Timian
Rosmarin
Olivenolje*

Deigen heves i ca. 30 minutter. Bak ut runde brød som heves i ca. 45 minutter. Skjær kryss i brødet (gjør det lettere å bryte). Pensle med litt olivenolje og dryss over mer timian og rosmarin, samt flaksalt (Maldonsalt e.l.).

Stekes ved ca. 200 grader i 30-45 minutter (følg med underveis, alle ovner lever sitt eget liv).

Passer godt som tilbehør til annen god mat, eller med ost på i matpakken.


* Tips: Jeg hadde igjen litt krydret olje som det hadde ligget oliven i, og som var alt for god til å kaste. Brukte den i brødet, og det ble jommen godt!

Ingen kommentarer: