13 juni 2006

I disse grilltider


Grillet på søndag, på et svaberg med knallblå himmel og en stor sol over. I tillegg til "standard" grillmat - pølser og lompe (har blitt så integrert at jeg frivillig kjøper lomper i stedet for brød...); focaccia, grønn salat, hjemmelaget potetsalat og grillet laks. Ble mette, ja :)

Potetsalat
(rikelig til to, nok til tre-fire)
4 kokte poteter
2 hardkokte egg
Purre
Gressløk
1 beger kesam (lettere enn rømme, og smaker godt!)
Litt letttmajones (smak til)
Pepper

Kutt poteter og egg i biter, og bland med kesam og lettmajones. Tilsett purre og gressløk etter smak. Kvern pepper i til slutt.


Marinert grillet laksefilet

1 laksefilet per person

Marineres i f.eks. lime, olivenolje og balsamicoeddik, salt og pepper, frisk basilikum og salvie

Legg hver filet på et stykke aluminiumsfolie. Legg på det du måtte ønske av tilbehør, for eksempel rødløk i skiver, champignon - det du har, rett og slett. La gjerne det friske krydderet følge med. Pakk alt sammen til en liten pakke.

Grilles i ca. 20 minutter på ikke alt for varm grill.

Ingen kommentarer: