28 november 2008

Grateng

Jeg har vært glad i ost så lenge jeg kan huske, så noe av det verste med å kutte ut melk har vært å gå glipp av herlig Jarlsberg og andre oster. Heldigvis finnes det alternativer, om enn ikke like gode. De gjør i hvert fall at jeg kan lage litt gamle favoritter, som for eksempel denne enkle gratengen jeg hadde til sein middag i dag:

Brokkoligrateng med kalkun



1 stor bukett brokkoli

1/2 løk

1 fedd hvitløk

noen skiver kalkunpålegg i biter

Saus:

1 ss melkefritt margarin

2-3 ss bokhvetemel

Soyamelk (evt. havremelk)

1 1/2 skive Tofutti soyaost

Smelt margarin og visp inn bokhvetemel. Spe med melk til du får en jevn saus. Skjær tofuosten i biter og bland i sausen. Krydre med salt, pepper og evt. andre krydder etter smak.

Skjær brokkoli, kalkunpålegg, løk og hvitløk i biter og legg dem i en ildfast form. Hell sausen over. Gratiner det hele i ca. 15 minutter ved 150-200 grader. 

2 kommentarer:

h.espe sa...

Hørtes ikke ille ut dette snuppelura... :o)

Sofakroken er inntatt, og "skal vi danse" surrer på fjernsynet. Er så vidt begynt å tenke koffert, men thats it...

Ha en superherlig helg!!

Klem fra Hildegunn:o)

Ingvild sa...

Hehe, samme her du. Bortsett fra den der kofferttenkingen, da :-) Du har god tid til å pakke, nyt fredagskvelden og god tur på søndag! Klem