12 mars 2009

Havrekjeks

Disse kjeksene bakte min snille mor til jul, og jeg har bakt dem selv et par ganger. De er "innafor" så lenge en ikke er i den strengeste fasen av candidadietten, og så er de veldig gode!



Havrekjeks med sjokoladebiter



125 g melkefritt margarin

150 g sukker  - nb! Med Sukrin kan du bruke mindre, 80-100 g. Fruktose: ca 75 g

1 ½ dl mørk sjokolade i biter (jeg brukte sukkerfri mørk sjokolade, en kan også bruke rosiner hvis en ikke er på candidadiett) 

50  g mel - hvetemel i opprinnelig oppskrift, kan erstattes med ris- eller bokhvetemel hvis en er glutenfri, ellers fin spelt

125 g havremel (kjøp i butikken eller bare mal havregryn i en  blender e.l.)

1 ts bakepulver
  

Smør og sukker røres hvitt. Rør inn mel blandet med bakepulver og sjokoladebiter / rosiner.

Trill små kuler som settes på stekebrett med god avstand. Kakene blytter litt ut. 

Stekes midt i ovnen i ca 10 min på ca 200 grader

Gode, ikke så verst sunne og bra bensin når en leser til eksamen!

1 kommentar:

Strikkelena sa...

Nam, det høres godt ut! Og litt sunt er jo ikke å forakte.