Hang i parken med han her og hans kjære i går, og fikk middag etterpå. I ren glede over selskapet inviterte jeg spontant til middag i dag - uten å helt vite hva jeg hadde i huset. Det er nemlig så hyggelig med middagsbesøk, og for meg går det sport i å lage mat når jeg må improvisere og har begrenset med ingredienser. Resultatet ble:
Laksekoteletter på villrisseng
Tomater
Gul paprika
Laksekoteletter (1 per snute)
Villris (jeg brukte ca. 5 dl, rikelig)
Aspargesbønner
Hvitløk
Friske urter (grønn og blå basilikum, salvie, oregano)
Olivenolje
Stek laksekotelettene i ovn på ca. 200 grader 25-30 minutter (følg med underveis så de ikke blir for tørre). Strø litt salt, pepper og urter på dem først.
Kok risen som angitt på pakken.
Fres aspargesbønnene lett i en panne eller wok. Mos resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Hell det i pannen sammen med bønnene og la det surre på lav varme.
Bland ris med tomatsausen og legg et hele i en ildfast form eller et dypt serveringsfat. Legg de stekte kotelettene på toppen.
PS Bilder til denne og forrige post kommer snart...
Tomater
Gul paprika
Laksekoteletter (1 per snute)
Villris (jeg brukte ca. 5 dl, rikelig)
Aspargesbønner
Hvitløk
Friske urter (grønn og blå basilikum, salvie, oregano)
Olivenolje
Stek laksekotelettene i ovn på ca. 200 grader 25-30 minutter (følg med underveis så de ikke blir for tørre). Strø litt salt, pepper og urter på dem først.
Kok risen som angitt på pakken.
Fres aspargesbønnene lett i en panne eller wok. Mos resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Hell det i pannen sammen med bønnene og la det surre på lav varme.
Bland ris med tomatsausen og legg et hele i en ildfast form eller et dypt serveringsfat. Legg de stekte kotelettene på toppen.
PS Bilder til denne og forrige post kommer snart...
2 kommentarer:
Og godt var det! Villris ruler.
Takker og bukker. Ja, det er baade godt og sunt. Sett slikt :D
Legg inn en kommentar