31 mars 2008

Jentekveld med kokoskylling

Fredag kveld var noen av venninnene fra jobben på besøk, en hyggelig liten tradisjon vi har etablert. Vi dro sammen rett fra jobb, så da var det om å gjøre å finne noe som ikke tok alt for lang tid og som smakte godt! Med litt hjelp og godt selskap på andre siden av "baren" min var det hele ganske fort gjort, og veldig hyggelig dessuten. Det er virkelig utrolig mye hyggeligere å lage mat
med og til noen! Dagens rett ble en annen variant av kylling i kokos, litt annerledes enn denne:

Krydret kyllingform med kokos

Kyllingfileter (ca. 1 per person avhengig av størrelse)
Hvitløk (etter smak, jeg brukte ca. 1/2 kinesisk hvitløk)
Ingefær (etter smak, ca 1-2 cm tjukk bit)
1 brokkoli
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 boks kokosmelk
Karri, kayennepepper og litt chilipulver, salt og pepper etter smak

Kutt kyllingfiletene i biter og brun dem sammen med hvitløk og ingefær i olje. Hell dem i en ildfast form. Damp eller kok brokkoli (når de dampes blir de sprøere) i biter. Kutt opp paprika og tilsett det til kyllingfiletene. Krydre og hell deretter over kokosmelk. Rør godt 
sammen. Legg brokkolibukettene på til slutt.

La det hele stå på 150-200 grader i 20 minutter mens du koker ris. Spises med god drikke og godt selskap til :)



3 kommentarer:

-lin sa...

Eit spørsmål, bare: Det er vel ikkje nødvendig å koka/dampa brokkolien først? Eg likar best når han er sprø, tippar det er nok med gratineringa då...?

Ingvild sa...

Neida, det er ikke nødvendig, men jeg tar den ofte oppi helt til slutt i stedet for å la den stå inni hele tiden som nå. Jeg legger den bare løst oppå, så den blir ikke gratinert i den forstand. Men for all del, det er vel opp til den enkelte :)

h.espe sa...

Siden jeg var en av gjestene, kan jeg undertegne på at denne retten var KJEMPE go'...

Litt "vinslubbing", hi,hi, ble det også....

Og, i tillegg hadde vi det såååååå hyggelig!!

Klemmer :O)