24 april 2010

Bursdagsselskap!

Min kjære fyller 35 på mandag, og i den anledning har vi invitert de i familien som bor i nærheten til et lite bursdagsselskap. Siden vi i vår familie har mennesker med allergi mot gluten, hvete, sukker, egg, melk og noen ting til er det ikke bare bare å få til en kake. Denne (hentet fra Norsk cøliakiforening og tilpasset) bør være trygg for alle:

SJOKOLADEKAKE

1 dl vann
2 dl eplejuice (evt. annen væske, jeg brukte havremelk nå fordi vi ikke hadde juice)
100 g smeltet smør uten melk
2 ss bakepulver
2 ts vanilje
2 dl Sukrin
5 dl Semper fin kakmix
2-3 ss kakao
1 krm salt

Bland alt det tørre og tilsett væsken. Bruk gjerne kjøkkenmaskinen og bland alt sammen. Ha i en liten langpanne eller en rund form (26 cm). Stekes på 175 grader i 30-35 minutter. Hvis en ikke har vår families samlede allergier, kan en også lage melisglasur på toppen.

Ellers blir det hjemmelaget bæris, bær med havrevaniljesaus og en helt vanlig gulrotkake til de som tåler alt. Og linsesuppe til de store og pølser til de små først. :)

1 kommentar:

ninabakke sa...

Fin blogg :)