04 april 2010

Påskepizza

Pizza er en fin middag på første påskedag, er det ikke?

Jeg lager vanligvis pizza på ca. samme måte hver gang, med tomatsaus med hvitløk, løk og chili, men denne gangen gjorde jeg en liten vri:

Pizzasaus

1 gul løk
3 fedd hvitløk
1/2 chili
1/4 paprika
6 cherrytomater
Fersk oregano
1 boks hermetiske tomater
3-4 ts tomatpuré

Kutt løk, hvitløk, chili, tomater og krydder med stavmikser (evt i kjøkkenmaskin). Ha litt olje i en gryte, hell blandingen i og tilsett hermetiske tomater og tomatpuré og la det putre en god stund. Jeg helte en liten rødvinsskvett i også.

Vanligvis bruker vi karbonadedeig til pizzaen, men denne gangen hadde vi kjøttdeig, og det funker like fint. Neste gang skal jeg prøve med kyllingfilet og enda flere ferske urter.

Pizzadeigen har forøvrig stått kaldt i kjøleskapet hele dagen og langtidshevet, det fungerer veldig bra for meg som helst ikke skal bruke mer enn 1-2 ts tørrgjær på en deig som holder til 2 pizzaer.

Nå er pizzaen snart klar! Fortsatt god påske!

2 kommentarer:

Hillevi Bolander sa...

Ja, då pizza är godkänt :-)

Ingling sa...

Puh ;) Den ble virkelig god også, så nå har jeg den perfekte pizzasaus som skal testes med ulike kombinasjoner...