15 april 2010

Lovende Italiatur!

Vi skal til Italia i sommer. Nesten tre uker hvor vi skal få med oss Roma, Amalfikysten, Capri og Napoli. Vi gleder oss vilt!

Som alltid er jeg litt spent på det der med maten når jeg skal på tur, og mange forbinder jo Italia med pasta og pizza og annen brødmat. Jeg mente å ha lest et sted at på tross av det er det faktisk ikke vanskelig å få tak i glutenfri mat der, så jeg google litt for å finne det igjen. Og det ser lovende ut! Blant annet her, hvor det står mange interessante ting om cøliaki og bevissthet rundt glutenfrie alternativer i Italia. Jeg tror jommen det skal gå fint! Og dessuten er det mye annet godt å spise: fisk, kjøtt, grønnsaker, ost (OST!), og selvsagt herlig italiensk vin. Nam nam!

3 kommentarer:

Tina Hamelten sa...

Trenger du parlører kan du se på denne linken:
http://www.yorktest.no/ernarings-informasjon/ut-a-reise.php

-lin sa...

Veit ikkje kor bevisste dei er på restaurantar, men ein av tinga eg la merke til på italienske supermarked då me var der i mai var faktisk det gode utvalet i glutenfri-seksjonen! Kanskje ikkje så løye, i grunnen, at det er mange glutenallergikarar i eit land med så mykje kvitt mjøl...

Ingling sa...

Takk, Tina! Jeg driver og leser litt italiensk, så jeg regner med å lære meg det mest nødvendige :)

Kult, -lin! Da får jeg kjøpe med meg litt mat hjem i det minste ;) Nei, det er jo ikke så rart. De rutinetester visst faktisk barn for det, så det tyder jo på høye tall. Er nok enklest på restauranter på større steder, men jeg kan jo spise mye annet enn pasta og pizza også. :)