18 september 2008

Fylte, gratinerte tomater

I kassen forrige uke var det med to store bifftomater som har ligget og godgjort seg på benken. Siden dette var første hele hjemmekveld denne uken, ville jeg lage meg noe godt med dem. Dermed ble det

Fylte, gratinerte tomater med tofu

2 store bifftomater
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
litt fersk ingefær
1/3 tofu med basilikum
1 skive Tofutti cheddar
Urtesalt, pepper, chili

Skjær toppen av tomaten og grav ut en del av innholdet. Sett tomatene i ovnen på 150-200 grader mens du lager fyllet. Fres tomatkjøtt med løk, hvitløk, ingefær og tofu, krydre etter smak (blir sterkt med mye ingefær). Ta tomatene ut av ovnen og fyll dem. Skjær strimler av Tofutti (eller bruk vanlig ost hvis du kan, din heldiggris) og legg dem på. Det hele gratineres ca. 10 minutter.

Jeg hadde litt naturell soyayoghurt til, men det er en smakssak. Passet godt på en kald høstdag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Digg med gratinerte tomater!

h.espe sa...

Mmmmm, dette så da virkelig godt ut. Må se å få prøvt ut denne oppskriften du....

Nattinatt min venn :o)

Ingvild sa...

Ja, det ble veldig godt! Funker nok veldig bra med f.eks. tunfisk, karbonadedeig e.l. også hvis en ikke er så glad i tofu :-)