I kassen forrige uke var det med to store bifftomater som har ligget og godgjort seg på benken. Siden dette var første hele hjemmekveld denne uken, ville jeg lage meg noe godt med dem. Dermed ble det
Fylte, gratinerte tomater med tofu
2 store bifftomater
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
litt fersk ingefær
1/3 tofu med basilikum
1 skive Tofutti cheddar
Urtesalt, pepper, chili
Skjær toppen av tomaten og grav ut en del av innholdet. Sett tomatene i ovnen på 150-200 grader mens du lager fyllet. Fres tomatkjøtt med løk, hvitløk, ingefær og tofu, krydre etter smak (blir sterkt med mye ingefær). Ta tomatene ut av ovnen og fyll dem. Skjær strimler av Tofutti (eller bruk vanlig ost hvis du kan, din heldiggris) og legg dem på. Det hele gratineres ca. 10 minutter.
Jeg hadde litt naturell soyayoghurt til, men det er en smakssak. Passet godt på en kald høstdag!
halloumi and fall vegetable roast
for 2 dager siden
3 kommentarer:
Digg med gratinerte tomater!
Mmmmm, dette så da virkelig godt ut. Må se å få prøvt ut denne oppskriften du....
Nattinatt min venn :o)
Ja, det ble veldig godt! Funker nok veldig bra med f.eks. tunfisk, karbonadedeig e.l. også hvis en ikke er så glad i tofu :-)
Legg inn en kommentar