I morgen er det seminar med jobben, vi drar avgårde til kontorsjefens sommerhus og skal være der hele dagen og kvelden og overnatte. Da må det selvsagt litt god mat til, så bakekveldens første prosjekt var i dag eplekake som skal være med på turen. Oppskriften er hentet fra
Voksentoppen allergikokebok, og er laget etter tips fra min kjære arkivkollegavenninne May-Britt. Som vanlig har jeg modifisert bittelitt:
Eplekake3 dl fint speltmel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl sukker
75 g melkefritt margarin
2-2 1/2 dl havremelk*
3 epler
Kanel og sukker
Bland det tørre i en bakebolle og smuldre i mykt margarin. Tilsett havremelk forsiktig til deigen henger sammen.
Smør en rund form og strø den med semulegryn. Hell røren i formen. Skrell eplene og skjær dme i båter. Stikk båtene godt ned i deigen, gjerne i et pent mønster. Strø kanel og sukker på toppen.
Steikes på 225-250 grader i 20-30 minutter.
* I oppskriften står det 1 1/2 dl rismelk eller eplejuice, men havremelk funker bra. Jeg brukte mer enn det som sto i oppskriften for å få røren mer flytende.
Ellers har kvelden kun bydd på brødbakst og oppvask. Grønnsakene kom seint i dag, så de er pent pakket ut og må utnyttes i løpet av helgen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar