1 ltr. vann
1 dl olje
3 ss bakepulver
2.5 ts salt eller urtesalt
600 g sammalt speltmel
900 g speltmel, spar 100 g til utbaking
150 g havregryn
40 g linfrø
Temperert vann, 37 grader (fingervarmt) og olje has i en bakebolle.
Bakepulveret blandes i litt av melet. Tilsett salt og alt det grove melet, samt mesteparten det fine melet. Ca 100 g spares til ut utbakingen. Elt alt sammen til en smidig deig. Tilsett mer fint mel etter behov. Deigen deles opp i emner til rundstykker eller brød og formes. Emnene trilles til rundstykker og legges på stekeplate med bakepapir. Lages brød legges 2 brødemner i godt smurte brødformer.
Sett rundstykkene inn i varm ovn ved 180 grader og stek i ca 10 minutter. Ønsker du å lage brød av denne deigen må steketiden økes.
Jeg tilsatte litt speltkli i tillegg, og strødde solsikkefrø og gresskarfrø oppå. I tillegg til at de er gode og fine å se på, inneholder frøene protein, og protein er bra i et ellers karbohydratrikt brød.
2 kommentarer:
hei=)jeg prøvde og lage disse brødene og runsdtykkene du har oppskrift på..men med litt annet mel i tillegg til spelt. alt var grovt. har stekt rundstykkene i snart 17 minutter, og de er tunge som stener og ikke helt stekt... er det feil å bruke kun grovt mel?
Hei! Jeg tror det er lurt å ha i litt fint mel også, hvis det er Et annet tips for å få til denne typen brød er å bruke FiberHusk (fås kjøpt i store matbutikker eller helsekost), det hjelper til med å gjøre det lettere og er jo også fiber, som er fint. Det kan også ha med ovnen din å gjøre, så du må prøve deg litt frem med temperatur og steiketid. Jeg har hatt noen sånne forsøk selv også, så ikke gi opp :)
Legg inn en kommentar