Ettermiddagen og kvelden har gått med til matlaging. Jeg har utnevnt torsdagene da de økologiske grønnsakene kommer til matlagingskveld, siden jeg er hjemme da likevel. Batteriet på kameraet røyk og mobilen er elendig, så ingen bilder, men jeg har laget:
Fløtegratinerte poteter
Poteter i skiver
Løk i skiver
Havremelk
Havrefløte
Tofumozarella
Gratineres i ovnen ved 150-200 grader til potetene er møre. Jeg helte også over litt hvit saus som var igjen fra neste rett:
Gratinert blomkål
1 stort blomkålhode
Hvit saus av melkefritt margarin, speltmel og havremelk
1 skive tofumozarella
Blomkål vaskes og skylles. Kutt av nederste del av stilken. Lag sausen og krydre etter smak (jeg brukte kun salt, pepper og muskatnøtt nå). Legg blomkålen i en ildfast form hell sausen over og gratiner ved 150-200 grader til blomkålen er mør og gyllen.
Solbærsyltetøy
Nesten en kurv rørt med et par spiseskjeer Sukrin (naturlig søtningsmiddel uten aspartam eller sukralose) og en kvart pose frysetøy. Godt og friskt!
Focacciabrød
Samme basis som dette, men med tomater, løk og hvit geiteost denne gangen, samt oregano og litt solsikkefrø og gresskarkjerner.
Speltbrød med gulrot og kjerner
Brukte halvparten av dette som basis, men tok det hele litt på slump. Tilsatte 2 små revne gulrøtter, godt med gresskarkjerner og solsikkefrø, og lagde ett stort brød.
Nå er det på tide å roe ned for kvelden! Oppvasken er så godt som tatt, så da er det bare å synke bittelitt ned i sofaen før jeg finner den etterlengtede sengen. Det har vært en herlig matlagingskveld i heimen!
halloumi and fall vegetable roast
for 2 dager siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar