Matbloggen har blitt forsømt i forhold til Guatemalabloggen, men nå er jeg tilbake i hverdagen også når det gjelder mat, så da får vi se om det ikke blir skikk på det hele!
Det var forbausende lett å unngå en del av det jeg helst ikke skal ha i Guatemala, siden jeg fikk tak i soyamelk og ellers unngikk egg (som er en STOR del av kostholdet der). Takket være at jeg har bodd i landet før vet jeg også hvor en får tak i godt grovbrød - ikke i nærheten av det jeg baker selv og selvsagt med hvitt mel og gjær, men dog. Jeg har spist godt og nytt ferien uten å tenke så mye på det med mat, og det har vært deilig! Og stort sett gått fint.
På flyturen hjem observerte jeg noe som er veldig rart. Jeg hadde bestilt spesialmat hele veien, med det noe uklare navnet "Asian vegetarian". Tenkte at det burde være fritt for det meste av det jeg ikke tåler. Det som skjedde var at jeg fikk nydelig indisk vegetarmat to ganger på flyet fra Amsterdam til Panama (det er langt, en får lunsj og middag) og helt grei vegetarmat på vei tilbake (middag og frokost, riktignok omelett på sistnevnte men annet også). MEN på de andre flyene (Oslo-Amsterdam, Panama-Guatemala og omvendt) fikk jeg ikke noe spesielt! Det er litt kjedelig å være sulten og få servert ting en vet at vil gi mageknip... Det gikk jo bra, men er det ikke litt rart at spesialmåltidene ikke gjelder hele veien når det er samme selskap?
Uansett, hverdagen er tilbake og jeg har hatt raid på Smart Club for å kjøpe grønnsaker, havremelk, soyamelk, rismelk, havreis (nam!), frø og annet godt. I går hadde jeg besøk av størstesøster og niese, og vi grillet fersk laksefilet på verandaen og spiste god salat og poteter til. Restene ble lunsj i dag, litt avveksling fra brødmaten jeg har spist mye av uken. Jeg har ikke hatt lyst til å lage mat siden jeg kom hjem, men nå er inspirasjonen tilbake, så oppskrifter kan ventes!
Nå er det fredagskaffe på jobben, og jeg har en havreis på lur som jeg skal innta mens de andre spiser kake...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar